Bilindiği üzere, Avrupa Birliği’nin eğitim, gençlik ve spor alanlarındaki hibe desteklerini kapsayan Erasmus+, 2004 yılından bu yana Ulusal Ajans tarafından yürütülmektedir. Erasmus+ Programının tanınırlığını ve desteklenen projelerin görünürlüğünü artırmak, Programdan henüz yararlanmamış kişileri Erasmus+ Programından yararlanmaya teşvik etmek ve proje sahibi kurumların projelerini yaygınlaştırmalarına destek olmak amacıyla 2018 yılından bu yana ülkemizin de katılımıyla tüm dünya genelinde her yıl Ekim ayı içerisinde Erasmus Günler (#ErasmusDays) etkinlikleri düzenlenmektedir. 2023 yılında ülkemiz, ülke çapında düzenlenen 3708 etkinlikle dünya genelinde kampanyaya katılan 53 ülke arasında en çok etkinlik düzenleyen birinci ülke olmuştur.

#ErasmusDays bu yıl 14-19 Ekim 2024 tarihlerinde, dünya çapında farklı ülkelerde gerçekleştirilen farklı etkinliklerle kutlanmaktadır. Bu kapsamda üniversitemizde de öğrencilerin Erasmus+ fırsatlarından haberdar olmaları ve programın görünürlüğünün artırılması için Sosyal Tesisler önünde stant açılmış ve İletişim Fakültesi, Turizm Fakültesi ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi oryantasyon toplantılarında bilgilendirme sunumları yapılmıştır. Öğrencilere Erasmus+ Programının sunduğu öğrenim ve staj hareketlilikleri konusunda elde edebilecekleri fırsatlar tanıtılmıştır.